Jane af Sandeberg | Om Jane
15362
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15362,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Om Jane

Går det att förklara vad som driver en efter över 30 år som journalist? (1982 gick jag ut Journalisthögskolan) Jo visst går det och det stavas nyfikenhet och reflektion. Ständigt på jakt efter det som är viktigt och riktigt. Med blicken riktad framåt men med backspegeln i den ena handen.
Jag letar alltid efter det jag tycker är god journalistik, som berättar en historia som berör och som skapar utrymme för eftertanke och reflektion. Jag tror på både papperstidningar, sajter, radio, tv och sociala medier. Bara vi inte låter ekonomi och effektivitet styra. Pengar och effektivitet behövs, men det blir inga vinster och ingen effektivitet utan riktig journalistik.

Jag är född och uppvuxen i Stockholmstrakten. Successivt har jag de senaste åren flyttat mitt liv till Vattnäs, en by mellan Mora och Orsa i Dalarna, där jag nu är bofast. En underbar och spännande omställning vilken sattes igång av stark kärlek.

Några år har jag också bott i Norge, dels i en liten ort på Vestlandet dels i Oslo.

Fördelen med att flytta är nya perspektiv, på allt även mig själv.