Om Jane | Jane af Sandeberg
15362
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15362,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Om Jane

Går det att förklara vad som driver en efter många år som journalist? Jo visst går det och det stavas nyfikenhet och reflektion. Ständigt på jakt efter det som är viktigt och riktigt. Med blicken riktad framåt men med backspegeln i den ena handen.

Jag letar alltid efter det jag tycker är god journalistik, som berättar en historia som berör och som skapar utrymme för eftertanke och reflektion. Jag tror på både papperstidningar, sajter, radio, tv och sociala medier. Bara vi inte låter ekonomi och effektivitet styra. Pengar och effektivitet behövs, men det blir inga vinster och ingen effektivitet utan riktig journalistik.

Jag är född och uppvuxen i Stockholm. I drygt tio år har det mesta av mitt liv cirklat kring Vattnäs, en by mellan Mora och Orsa i Dalarna. En underbar och spännande omställning vilken sattes igång av stark kärlek till den jag nu är gift med. Men basen är numera Malmö för oss. En mycket spännande region som skapar stora möjligheter för oss.

Några år har jag tidigare även bott i Norge, dels i en liten ort på Vestlandet dels i Oslo.

Fördelen med att flytta är nya perspektiv, på allt även mig själv.