Blogg om jobb | Jane af Sandeberg
15369
page-template,page-template-blog-large-image-with-dividers,page-template-blog-large-image-with-dividers-php,page,page-id-15369,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Blogg om jobb

Det där som inte kom med i artikeln. Det där som jag inte kan släppa. I bloggen rör jag mig i tiden mellan nu och då och reflekterar.

Ofta handlar mitt jobb om att förklara. Jag brukar själv beskriva det som att jag gillar att öppna dörrar för andra människor, att visa och kanske försöka göra vår värld mer begriplig. I en ny serie för musiktidningen Opus möter jag de som gör föreställningarna...

Första gången jag intervjuar henne är det inför förra riksdagsvalet. Då var hon kommunalråd i Vilhelmina. Hon var dock inte längre valbar. Sjukdomen som drabbat henne gjorde att hon förstod att hon inte skulle orka. Annika Andersson har sjukdomen ALS, är gift och har två...

...då kan det verkligen hända något. Följden kan exempelvis bli att fler unga går på opera. Det är något flera noterat när jag intervjuar ett antal marknadschefer samt kreatören Pompe Hedengren, som utvecklade Kungliga Operans nya bildpolicy, om hur opera och konstmusik i olika former...

Så gör jag första jobbet för Sydsvenskan. Flera intervjuer i Malmötrakten. Men det sitter långt inne. Alla vill prata om det. Sex. Alltså vikten av att, enkelt uttryck, tala om vad man själv vill eftersom ingen kan läsa den andres tankar. Men ingen vill tala om...

Kanske har hon ett drömjobb, i alla fall för mig. Jag intervjuar Therese som är frivillig sjöräddare. Hon jobbar till vardags på en skola och har jour minst 48 timmar per månad, ett minimikrav från Sjöräddningssällskapet. Men den som vill kan göra mer. Som mest har...

I en del länder är ekonomiskt våld i nära relationer en brottsrubricering. Inte i Sverige. Än. I till exempel USA, Australien och Storbritannien är detta en egen våldskategori. Att ha blivit utsatt för ekonomiskt våld är alltså inget att skämmas för. Men så fungerar det inte i...

Jag gör ett reportage för en nyckelgrupp i sammanhanget, läromedelsförfattarna. Att säga att det inte är en utmaning vore en lögn. Jag intervjuar forskare inom tre områden, teoretisk filosofi, organisation och ledning samt idéhistoria. Jag har intervjuat dem tidigare, Åsa Wikforss, Louise Bringselius och Sverker Sörlin....

Månne är att skriva om privatekonomi det viktigaste jag kan göra. I en tid när till exempel en av de partiledare som sitter i regeringen talar om att "Gör andra val, få andra resultat". Det är inte så enkelt, det förstår nog de flesta av...

Det finns gott om kollektiva trauman och sorger i vår tid. Som kring pandemin, kriget i Ukraina och allmän oro för framtidens jordklot. När jag intervjuar tonsättaren Karin Rehnqvist och librettisten Kerstin Perski blir det återigen så tydligt. Hur konsten i dess olika former kan...