”Åh, det skulle jag ju kunna utantill” | Jane af Sandeberg
15930
post-template-default,single,single-post,postid-15930,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

”Åh, det skulle jag ju kunna utantill”

”Åh, det skulle jag ju kunna utantill”

Anna Ekström, vår utbildningsminister, känner jag faktiskt kan sammanfattas i citatet ovan. Inte alls för att på något sätt reducera henne till en ”duktig flicka” utan för att hennes drivkraft är så stark att veta och att förstå.
Att som statsråd arbeta för att förändra skolan kan låta som ett mission impossible och samtidigt ingår det att få kritik, ”både förtjänt eller oförtjänt”, men hon menar att hon har den erfarenhet som gör att hon klarar det. Ur detta kommer en trygghet och att hon känner ett starkt stöd för arbetet hon gör.
Hon lägger självklart mycket tid på arbetet, hinner inte läsa skönlitteratur nu men tar till dikter istället som ett slags ”snabbmeditation”. Fast hon har alltid varit lika upptagen av jobbet, oavsett vilket det varit.

Det blev ett intensivt och roligt samtal via Zoom med en liggande bild av henne, och katten Ralf, eftersom ingen av oss kom på hur vi skulle vända bilden rätt och tiden var knapp. Men det gick ju så klart bra ändå.

Artikel publicerad i Falu Kurirens helgmagasin Pralin i juni 2021.