Det är så himla självklart | Jane af Sandeberg
15849
post-template-default,single,single-post,postid-15849,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Det är så himla självklart

Det är så himla självklart

Tänk att vissa saker är så svåra att komma ihåg. Som detta med att ta pauser och fylla på hjärnan med annat.
När vi har mycket att göra är det så lätt att bara fortsätta. Men att ta en paus för att göra något annat är inte bara bra för att fylla på energi – det ökar också kreativiteten.

Jag intervjuar Patrik Hadenius, som skrivit boken ”Paus – konsten att göra något annat”, på ett härligt fik i Stockholm. Innan jag skriver ut artikeln läser jag hans bok, när jag är hemma i Dalarna igen. Och där, på sidan 221, känner jag igenom mig och jag är helt med. Han skriver:
”Den dånande utsikten är inte olik den som dyker upp när man kommer åkande från Falun mot Rättvik och ser Siljan.”
Platsen heter Söderåsen och där brukar jag nämligen ha paus. Även om jag inte alltid stannar landar hjärnan i ett slags viloläge, ett öppnare sinne, för oavsett väder är utsikten så mäktig och stark att den inte går att stänga av den. Och det vill jag ju inte heller.
Därefter har jag bara en halvtimme hem.

Artikel publicerad i Veckans Affärer i maj 2019.