Digitala tankar | Jane af Sandeberg
15723
post-template-default,single,single-post,postid-15723,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Digitala tankar

Digitala tankar

Fiberkablarna breder ut sig. De flesta hushåll hakar på. En del tackar nej. Av väldigt olika orsaker; antingen för att de inte använder datorer eller nätet eller för att de är övertygade om inom något år kan allt ligga i molntjänster så varför då pröjsa så där 20 000 kr för en kabel nu.

Digitaliseringen är vår tids största samhällsförändring. Det så otroligt bra men hur förhåller man sig till det då? Och hur mycket säkerhetsdiskussioner förs egentligen? När jag tänker på Transportstyrelsens debacle med säkerheten inser jag att vi bör satsa mer på detta.
Artikeln handlar om digitaliseringens följder utifrån en forskarens perspektiv och om en helt unik utbildning vid Mora Folkhögskola för en grupp som riskerar hamna helt utanför, de förståndshandikappade. Det var fantastiskt att höra lärarna och teknikutvecklarna som kunnat skapa tekniklösningar för till exempel elevernas smartphones. Och eleverna, ja deras självförtroende, mod och oberoende ökade massor.

Publicerat på dt.se och i Mora Tidning augusti 2017.