En kurs om vardagsekonomi kan ge framtidstro | Jane af Sandeberg
16009
post-template-default,single,single-post,postid-16009,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

En kurs om vardagsekonomi kan ge framtidstro

En kurs om vardagsekonomi kan ge framtidstro

Månne är att skriva om privatekonomi det viktigaste jag kan göra. I en tid när till exempel en av de partiledare som sitter i regeringen talar om att ”Gör andra val, få andra resultat”. Det är inte så enkelt, det förstår nog de flesta av oss. Att det inte är enkelt bekräftas också av utvecklingen av korta, dyra lån och den allt längre kön hos Kronofogden.

Men det här är inte en politisk kommentar till mitt reportage om ekonomikursen vid Malungs Folkhögskola utan visar bara vikten och behovet av att ibland be om hjälp i en komplex tid.
Jag har intervjuat mannen som startade kursen i Malung. En kurs som idag genomförs helt på distans och som det är kö till. Jag intervjuar också en kvinna som går kursen och som berättar om hur hon för första gången i sitt liv har en verklig tro på framtiden. Det är inte lite det.

Reportage publicerat i amelia oktober 2022.