Frilansare är också företagare | Jane af Sandeberg
15884
post-template-default,single,single-post,postid-15884,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Frilansare är också företagare

Frilansare är också företagare

Det tänker vi inte alltid på. Eller en del vill kanske inte ens tänka på det. Jag har hört min revisor berätta om de kunder som fortfarande år ut och år in kommer med sina kvitton i en stor plastkasse inför deklarationen. Möjligen säger han det bara för att jag ska känna mig duktig, som har ordning på mina kvitton. Men i alla fall.
Jag tror att frilansare valt att bli just frilans för att vara så fria som möjligt och i detta ligger på något sätt att hantera sina kvitton, och redovisning, inte är så särskilt kreativt. Tänk om det där kamerala till och med hämmar kreativiteten.
Bland artister är detta också vanligt. Därför var det extra roligt när jag hörde talas om Thomas Arctaedius som ska utbilda studenterna vid Musikhögskolan i Stockholm den affärsmässiga delen av deras kommande yrkesliv.

Artikel publicerad i Veckans Affärer, oktober 2019.