Går det att äga ett klassrum? | Jane af Sandeberg
15922
post-template-default,single,single-post,postid-15922,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Går det att äga ett klassrum?

Går det att äga ett klassrum?

Egentligen handlar lärarrollen om att leda. Även om det inte verkar talas så värst mycket om det under lärarutbildningarna. Fast det är så klart en sanning med modifikation, det är olika på olika lärosäten. Precis som mycket annat i skolans värld. I Linköping satsas till exempel på att lärarstudenterna utmanas av virtuella elever för att lära sig hantera besvärliga situationer. Det har blivit mycket populärt.

Det där med ledarskap är förresten intressant. Det har länge varit trendigt i samhället. Men hur fungerar en bra ledare och går det att lära sig eller är det medfött? Och går det att äga klassrummet på distans, vilket många är tvungna att göra nu?
Svar på många av dessa och andra frågor finns i forskningstemat på 24 sidor kring ledarskapet i klassrummet i senaste numret av Läraren.

Publicerat i april 2021.