Han vill samtala mer | Jane af Sandeberg
15840
post-template-default,single,single-post,postid-15840,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Han vill samtala mer

Han vill samtala mer

Han reser land och rike runt och talar om människans avtryck på jorden och om geologiska tidsåldrar. Sverker Sörlin är professor i miljöhistoria men också själv en sökare. Han vill förstå sammanhangen. Och vem vill inte det?
Jag intervjuar honom bland annat om Antropocen, inte riktigt i var mans mun ännu. Men kanske snart. Antropocen är vår nya tidsålder, den geologiska tid där människan sätter prägel på allt. I 12 000 år hade levde vi i Holocen. Men geologerna är inte helt ense än. Att byta tidsålder är ingen liten sak.
Samtidigt är Sörlin demokratitalare och en av initiativtagarna till @vimåsteprata.
Jag är tacksam för att han har energi att resa och tala. Så här säger han bland annat:
– Jag kan i bästa fall ge en känsla av att alla kan göra något och även om det inte spelar någon jättestor roll vad en enstaka person gör så inspirerar det andra och fungerar som ett slags påtryckningsmedel på dem som har makt. Då kan det verkligen göra skillnad.

Publicerat i Dalarnas tidningar i april.