Lösningsorienterade singelmorsor | Jane af Sandeberg
15983
post-template-default,single,single-post,postid-15983,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Lösningsorienterade singelmorsor

Lösningsorienterade singelmorsor

Kan bara älska gänget jag intervjuar om hur de stöttar varandra, diskuterar vardagsproblem och hur de semestrar ihop. De skapade sitt eget sammanhang och döpte sin lilla grupp till ”Skilsmässomiffon” för att de kände att de inte passade in. En första reaktion blir förstås om detta verkligen händer på 2020-talet. Jo faktiskt fortfarande.
Och slutklämmen känns självklar:
– Det finns verkligen en styrka i gruppen. Och det är inte synd om oss, detta handlar om att hitta sitt nya sammanhang, som en av dem sammanfattar.

Att jag sedan får komplettera med ett verkligt proffs, Louise Linder, som bekräftar bilden av att vi måste fundera över vad ”familj” egentligen är. Och att det går fint att skapa sin egen. Louise är legitimerad psykoterapeut och präst.

När intervjuerna är klara sitter jag kvar med en enda fråga, en retorisk sådan. Var fanns det här gänget när jag själv skilde mig för snart 20 år sedan.

Publicerat i Amelia # 11 i juli 2022.