Något som själv förvånat mig | Jane af Sandeberg
15737
post-template-default,single,single-post,postid-15737,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Något som själv förvånat mig

Något som själv förvånat mig

Så gör jag ett kort nyhetsjobb om förändringarna om Högskoleprovet. Det ger mig glädje, jag har faktiskt undrat mycket om detta prov. Som många gör om och om och om igen. Där organiserat fusk avslöjats och där det krängs en massa olika förberedelsemetoder. Och jag får mina farhågor bekräftade. Forskare har visat att goda resultat på Högskoleprovet inte visar att någon är bättre förberedd för högre studier.
Nu verkar det bli förändring nästa år. Men innan dess har över 3 miljoner prov genomförts. Det ansvariga statsrådet, som jag intervjuar, har till exempel gjort det två gånger för att kunna komma in och kunna läsa nationalekonomi.

Publicerat i Fokus oktober 2017.