När det är tillåtet att ställa vilka frågor som helst | Jane af Sandeberg
15568
post-template-default,single,single-post,postid-15568,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

När det är tillåtet att ställa vilka frågor som helst

När det är tillåtet att ställa vilka frågor som helst

händer något i en intervju. Det är inte alltid ”tillåtet”, ibland bemöts mina frågor av förakt. Faktiskt. Oavsett ämne.

Jag känner direkt att jag kan fråga Vikingur Olafsson om allt, han har inga värderingar utan svarar rakt och eftertänksamt, trots en del av mina frågor är mycket grundläggande. Som det där med att jag frågar så mycket om hans händer. Och om de är försäkrade.
– Och nej, det är otroligt många som frågat mig, men de är inte försäkrade. Händerna går inte att värdera, sätta ett pris på. Jag har bara en vanlig försäkring, säger han.

Vikingur Olafsson tycks vara minst lika nyfiken och öppen som jag. Det lägger grunden för en bra intervju. Han är nörd, pianonörd och förklarar att pianot alltid varit som ett eget universum för honom ända sedan han var liten. Han berättar med tindrande ögon om hur han som liten sträckte sig upp och la fingrarna på tangenterna och försökte spela.

Porträtt publicerat i Opus.