Nu ska jag säga emot mig själv | Jane af Sandeberg
15602
post-template-default,single,single-post,postid-15602,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Nu ska jag säga emot mig själv

Nu ska jag säga emot mig själv

Vår tids journalistik bedrivs väldigt mycket via nätet och – per telefon. Men hur platt är inte det? Det är ju i verkliga möten som något uppstår på riktigt. Det är i grunden självklart, alla vet det. Men vi har sällan tid eller pengar för det. Så det blir oändligt många telefonare.
En telefonintervju är tuff att genomföra. Jag, eller någon annan journalist, måste ge allt och ”lyssna mellan raderna” utan att se och kunna tolka ögon och kroppsspråk. Smalltalk är liksom omöjligt, även om samtalet sker över Skype.
När jag sagt allt detta måste jag ändå säga att en telefonare faktiskt kan ge energi.
Att intervjua Caroline af Ugglas var så för mig. Hennes energi flödade genom telefonen (kan man säga så när det är en mobil? förmodligen inte). När jag pratat klart med henne kändes det som inget var omöjligt.
Det var verkligen inspirerande.
Så ingen regel utan undantag.
Artikel publicerad i Kulturskolan Magasin.