Skönheten i Dalarna | Jane af Sandeberg
15829
post-template-default,single,single-post,postid-15829,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Skönheten i Dalarna

Skönheten i Dalarna

22 minusgrader och glashala vägar. Men det är värt det. Telefonintervjuer blir aldrig detsamma. Att besöka Lyko, ett slags skönhetscentral i norra Dalarna är intressant och lärorikt. En viktig del i framgången är lojaliteten bland medarbetarna hos Lyko och den värnar företaget som det tycks mig. Jag fascineras också av det stora lagret som inte precis ligger i centralt i landet. Det går att bygga stort även ute i landet. Lyko är by far störst i sin bransch, skönhets- och hårprodukter online.

Det är enklare att vara stor på en liten ort än liten på en stor ort.

Avslutar besöket i Vansbro på Vansbro Konditori. En slump tog mig dit allra första gången och idag vet jag att om jag råkar vara i närheten prioriterar jag en fika här. Magiskt gott.

Reportage publicerat i Veckans Affärer mars 2019.