WTF – blandat är alltid bäst | Jane af Sandeberg
15499
post-template-default,single,single-post,postid-15499,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

WTF – blandat är alltid bäst

WTF – blandat är alltid bäst

Så frustrerande, jag vet att jag är en reporter som ska rapportera och sen borde gå vidare. Men det här är med tjejskolan är en av de grejer jag inte kan släppa. Jag hittar en lång rad personer som vittnar om problemen med att svensk skola blivit mer och mer kvinnodominerad.  Läraryrket domineras av kvinnor, en mycket stor majoriteten av lärarstudenterna är kvinnor och det är samma trend bland rektorer/skolledare.

HJÄLP!!! – skolan behöver både ett kvinnligt och manligt perspektiv. Allt blir fel om ett kön dominerar. Det är inte bra för vare sig tjejer eller killar. Som att prov som sätts ihop av kvinnor blir enklare för tjejer att tolka och att killar lär sig matte bättre med en manlig lärare än en kvinnlig.

Efter att ha bevakat skolan väldigt nära i nästan fyra år, tycker jag att detta är en super viktig fråga.

Ibland önskar jag verkligen att jag kunde släppa taget om grejer. Men kanske ligger det i sakens natur, när jag letat och hittat något som jag verkligen tycker är viktigt. Ja, då hoppas jag att fler ska gå igång på ämnet. Att jag inte bara skriver en artikel och sedan försvinner frågan.

Varför försvinner stora frågor i det enorma nyhetsflödet, ja visst är det närapå en dum fråga. Jag förstår mekanismerna. Men jag älskar att ställa frågan.

Publicerat i Dagens Samhälle.