Att orka ta plats kring vår tids största fråga | Jane af Sandeberg
15542
post-template-default,single,single-post,postid-15542,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Att orka ta plats kring vår tids största fråga

Att orka ta plats kring vår tids största fråga

Hennes strävan till balans mellan storstad och naturen fascinerar mig. För jag tänker att det är kanske vad som krävs för att klara det politiska livet. Särskilt för henne, som har fokus på vår tids största fråga, flyktingar och migration, och är så intensivt fokuserad att jag bara precis hinner med i hennes resonemang. Två gånger har jag intervjuat Johanna Jönsson, centerpartiets talesperson i integrations- och migrationsfrågor, och som är uppväxt utanför Mora.

Johanna Jönsson säger att hon inte är en stadsmänniska men resonerar kring att det är i Stockholm hon måste vara för att kunna påverka även om ”min stressnivå höjs bara jag stiger av tåget i Stockholm”.

Jag har inte bott i Dalarna så länge men fascineras redan över skillnaderna mellan att bo mitt i Stockholm och att bo i en by i Dalarna. Inte för att jag inte trodde att det skulle vara en stor skillnad… utan för att jag funderar på vad skillnaderna gör med oss.

Tål att tänkas på.

Artikel publicerad i Fokus.