Never a dull moment | Jane af Sandeberg
15905
post-template-default,single,single-post,postid-15905,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Never a dull moment

Never a dull moment

Den märkligaste sommaren jag varit med om men också den roligaste. Mitt vikariat som kulturredaktör för Dalarnas tidningar var på fem veckor men det blev sju:

Riskgruppsteater, professionella dansare som lär sig hantera riskerna med att dansa i daggvått gräs, ringlande författarkö i Malung, att recensera en bok om klimatkrisens Sverige, graffitiworkshop och konstutställningar i Borlänge, Rättvik och Mora, ett kulturhistoriskt nytt verk om gamla vattensågar, bokmakare, en operasajt, en trombonist, konst som möter mode, världsmusik och swing och oförglömliga Sara Parkman, amerikanske dokumentärfilmaren som gjort film om krigsbarn i Falun, engagerade pappersarbetaren Bea Szenfeld och en pilgrimsvandring. För att nämna några grejer.

Krönikan om vårt bokskåp publicerades den 6 juli. Jag skrev sedan även en krönika om bokslut, ett svårt kapitel eftersom dessa verkligen kan sänka en bok, och om samtal som aldrig blir färdiga.

Publicerat 17 augusti.

Porträttfoto: Elisabeth Ohlson