Påhittat i verklig miljö | Jane af Sandeberg
15679
post-template-default,single,single-post,postid-15679,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Påhittat i verklig miljö

Påhittat i verklig miljö

Det är något med det påhittade som utspelar sig i verkliga miljöer. Som gör historierna mer trovärdiga på något vis. Det har jag känt sedan jag upptäckte Stieg Trenters fantastiska Stockholmsskildringar.
Nu lever jag i en ny miljö och tänker på miljöbeskrivningar igen. Intervjuar tre författare, en förläggare och två bibliotekarier för Mittmedia Kultur. Publicerat i Mora tidning och ett flertal tidningar inom dt och Mittmedia i januari 2017.

Och nu plöjer jag plötsligt Aino Trosells kriminalare som utspelar sig kring Sälenfjällen. Härligt.

En ny byline har jag också fått, som också sätter mig själv på kartan.
”Journalist boende i Vattnäs, en by mellan Mora och Orsa i Dalarna.”
Månne det ger trovärdighet. Det återstår att se.