2,5 timmars ren magi | Jane af Sandeberg
15604
post-template-default,single,single-post,postid-15604,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

2,5 timmars ren magi

2,5 timmars ren magi

Sitter nära på orörlig längst ut på en trasig stol i 2,5 timmar. Det är magiskt det som sker framför mig. Jag är ensam publik till en repetition av ”Solo för två” som ska uppföras under en föreställning i Paris som är tillägnad Mats Ek och hans koreografiska arbete.
Framför mina ögon koreograferas Oscar Salomonsson och hans danspartner Dorothée Delabie av Mats Ek och Ana Laguna. (Och här sitter liksom jag och tänker att vadå behålla det professionella förhållningssättet. Det är möjligt efter att jag har fått en pratstund med koreograferna)
Det är Oscar jag sedan intervjuar, han är premiärdansör vid Operan i Stockholm och jag har sällan träffat någon mer målmedveten eller lugn person. Igen blir jag påmind om viktiga förhållningssätt, som detta med inspiration. Jag frågar Oscar hur han hittar sin inspiration.
– Från allt kan man säga. Men inspiration jobbas också fram. När jag tar mig an ett nytt verk är det först som en dimma. Efter ett tag kan jag hitta den rätta känslan och mitt uttryckssätt. Då fylls jag av inspiration och glädje.

Intervjun med Oscar är publicerad i Kulturskolan Magasin.