Att gräva i snö är nyttigt för en skidälskare | Jane af Sandeberg
15665
post-template-default,single,single-post,postid-15665,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Att gräva i snö är nyttigt för en skidälskare

Att gräva i snö är nyttigt för en skidälskare

Hur länge kommer vi ha råd egentligen? Att åka skidor. Varmare klimat gör att vi måste producera allt mer konstsnö för att få spår och backar att åka på. Forskarna är idag är helt eniga om att det blir varmare trots att vissa blivande presidenter inte tror på det.
Nyckelfrågan tycker jag ställs av snöforskaren Nina Lintzén:
– Vad får egentligen skidåkningen kosta.

Själv har jag sedan jag skrev artikeln funderat mycket på själva skidupplevelsen, alltså den totala upplevelsen. Och i den ingår, för mig, snö på träden runt om backarna. Inte bara snö mitt i backen eller i spåret. Jag får väl helt enkelt resa mer norröver.

Publicerat i Veckans Affärer vecka 47