Och så är jag med Vårsalongen 2019 på Liljevalchs | Jane af Sandeberg
15801
post-template-default,single,single-post,postid-15801,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Och så är jag med Vårsalongen 2019 på Liljevalchs

Och så är jag med Vårsalongen 2019 på Liljevalchs

Herregud, sedan 1982 har mitt yrke varit att skriva. Men för 15 år sedan kunde jag inte uttrycka det jag kände i skrift. Ett behov växte och jag började göra bilder av känslorna.
Mitt verk, som är med på Vårsalongen, började med att jag gjorde min egen tolkning av USAs och Kinas flaggor, på en utställning fick de starka reaktioner och födde många samtal.
Projektet växte till 80 egna tolkningar av flaggor, valda för att representera hela världen.
I ”mina” flaggor har jag lagt in delar ur börssidor samt nyckelord ur rubriker från tidningen Financial Times. Jag tycker att börsnoteringar är den bästa illustrationen av vår fixering vid pengar och tillväxt. Ovanpå det är det så märkligt att börssidor fortfarande trycks på tidningspapper när vi har nätet.
Pengarna tycks förena oss alla och för dem finns inga nationsgränser och de behöver inga pass. Det finns längtan och drömmar i pengar. Men också rädsla. Den som inte har är rädd för att inte överleva och den som har är rädd för att förlora dem.