Så skriver jag om pengar igen | Jane af Sandeberg
16002
post-template-default,single,single-post,postid-16002,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Så skriver jag om pengar igen

Så skriver jag om pengar igen

Och allt oftare känns det som det viktigaste att skriva om. Tänker mycket på Mirjam och Jonas som jag intervjuat för amelia och deras problem. När de äntligen vågade be om hjälp gick det att lösa. Men de skämdes och liksom hoppades att problemen skulle försvinna.
För mig gick det heller inte att ta miste på Magdalena Kowalczyks oerhörda engagemang. Hon leder Lyxfällan, är välutbildad och drar sig inte för att debattera med Finansinspektionen och andra kring till exempel marknadsföringen av snabba sms-lån, som skickas ut till unga människor lördag kvällar vid elva-tiden.

Vi har skapat ett samhälle som uppmuntrar till snabba kolhydrater. Nej, jag menar förstås snabba, för att inte säga hetsiga, konsumtionsmönster som gör att många inte hinner tänka efter och konsumerar långt över sina resurser. Ett klimat där ”Jag vill ha allt bums” präglar oss alldeles för mycket.

Artiklar publicerade i amelia i oktober 2022.