Att försöka fånga en ikon i ord | Jane af Sandeberg
15628
post-template-default,single,single-post,postid-15628,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Att försöka fånga en ikon i ord

Att försöka fånga en ikon i ord

3 278 tecken. Räcker inte för att berätta om Coco Chanel. Ändå erbjöd jag mig i vintras att göra det. Uppdragsgivare var Pers Anna Larsson och Göran Eliasson för Vattnäs Konsertlada.
Jag läste böcker och intervjuer, såg filmer. Och blev allt mindre klok och allt mer orolig för hur jag skulle kunna porträttera ikonen för programbladet inför sommarens föreställningar. Det finns så många olika historier av henne och hon skrev själv om sin egen historia flera gånger.
Trots mitt tvivel blev det till slut ett programblad till en starkt berörande och magisk föreställning om en kvinna med fantastiskt fokus och enorm arbetsdisciplin. Vilka sångare, vilken orkester och vilka statister. Manusförfattaren Martyna Kaiser skapade något unikt. Scenograf Bernd Janusch trollade hos från en enkel syatelj till en opiumhåla till en elegant salong i guld.
Nu har fyra föreställningar visats för fullt hus. Och det ösregnar i Vattnäs idag. Känns som hela stället har vila efter urladdningen om Coco Chanel. Nu tar vi semester.

Vad är Almedalen, som rullade på parallellt med föreställningarna om Coco Chanel? Nada. Platt intet.

Här en länk till hela programbladet:
https://spark.adobe.com/page/38TB6/